På bättringsvägen!


Nu känns allt redan så mycket bättre. Kroppen börjar sakta men säkert kännas starkare, halsen är inte riktigt med än, men är mycket bättre, väldigt mycket. Så idag har jag orkat att duscha, borstat tänderna, klä på mig och allmänt bete sig som en vanlig mäniska, vilket jag inte varit de senaste dagarna, haha. Förutom när jag har varit i skolan, då har jag såklart ansträngt mig att fixa till mig! Uschusch, tro inget annat.

Idag är det alltså valborg. Ska inte göra så himla mkt faktiskt, se på en film tror jag och äta halstabletter tillsammans med lillasyster. Senare ikväll ska vi iväg och se på brasa och mysa med mamma och pappa <3
Och imorgon ska jag iväg på dressyrtävling i Latorp tillsammans med min moster. Jag själv ska agera skötare och stå som mänskligt stöd, thihi! <3 Ska verkligen bli super att få följa med, det var längesedan jag var på en tävling nu. Halstabletterna följer såklart med tillsammans med ett par alvedon, men jag ska med, hur jag än mår, punkt. Vi får hoppas på bra väder också, det är inge roligt om det regnar, ellerhur?
Nu ska jag testa att gå ut ett slag, se vad halsen säger om det.

Chiao!




Hej igen sjukdom!


SÅKLART. Här sitter jag, sjuk igen. Men som tur är har jag lite sällskap av min lillasyster, som råkar ha exakt likadana syntom som jag. Alltså: feber, huvudvärk & halsont. Plus att jag är täppt, vilket hon inte är. Gick i skolan tisdag och onsdag, men varje dag gick jag på tabletter, typ ipren eller alvedon. Tabletterna har verkligen varit mina hjältar de här...2 veckorna <3 Utan dom skulle det vara ganska jobbigt, om jag säger så. Iallafall, igår blev det droppen för min kropp. Jag kunde knappt prata, halsen kändes som en eld och huvudet likaså. Så nu hoppas jag verkligen att det här ger sig snart!

Idag ska jag bara ta det lugnt, inte försöka plugga eller något sådant, bara slappna av och försöka bli frisk för en gångs skull.
Jag tror att jag har klurat ut ett perfekt recept på hur jag ska bli frisk:

1. Se på film, minst 2 stycken per dag.

2. Äta glass, speciellt sorbet som är lite nyttigare, fräschare och godare än vanlig glass, enligt mig.

3. Dricka honungsvatten för halsen. Det är det enda som hjälper riktigt bra. Och vanligt vatten, som alltid är bra!

4. Läsa

5. Och till sist men inte minst, sova. Sömn är A & O när jag är sjuk.




Hoppas ni inte ligger hemma sjuka, men om ni gör det, krya på er! <3






Emma is my best!


Heeej och tjoo på alla.

Idag har jag varit hos Emma hela långa dagen, ungefär. Det var meningen att vi skulle plugga SO, vilket vi gjorde i kanske...30 minuter. Varför ska man slösa bort en helt underbar dag som denna på att sitta inne och plugga geografi? Så vi hoppade studsmatta ist, spelade mycket och länge och pratade om allt mellan himmel och jord. En väldigt bra dag med andra ord! <3<3 Så skönt att träffa människor man saknat och inte sett på evigheter känns det som. Okej, en vecka. Men ändå!

Senare, när Emma skulle repa gick jag upp till Lindex för att inhandla en ny mascara. Gick bra, hittade en sådan plus nya hårspännen! :) Och nu sitter jag hemma med en ipren i kroppen som jag väntar på ska värka. Mitt huvud känns fortfarande som ett bowlingklot. Men jag kan bara inte vara sjuk imorgon också! :O




Sönöten själv på bild! Från i somras tror jag, thihi!



Tjooho, vad det går!


God evning ladies and gentlemen.

Nu är jag tillbaka från en härlig, nervpirrande och rolig uteritt!
Patricia kändes ganska bra, lite på spän, men pigg som vanligt :) Krain bestämde att vi skulle testa en annan runda som vi inte har ridit på evigheter. Eller, jag hade aldrig ridit där innan...Ooops. Rundan var ganska snirklig, in bland massa skog och granar, ut på en väg, nerför några bäckar o.s.v. Gummibollen var som sagt lugn och pigg, medan Blaze och Victoria var som darrande asklöv, haha.
I början av rundan kom vi till ett dike, där Karin varnat mig för att Patricia gillar att ta ett litet skutt över. Vi kom fram, och hon kunde ju lika gärna gå över. Men hon gick fram, ställde sig alldeles stilla vid kanten. Jag var beredd, tog ett säkert mantag för säkerhetsskull. Och det där mantaget var väldigt bra. Mitt från stillastående tog hon världens jävla skutt, och vips var vi över, haha.
Vi kom tillslut hem helskinnade, efter lite hopp & skutt *Blaze.* 

Nu ska jag gå och duscha, och imorgon drar jag hem till bästa Emma för att plugga! <3<3 


G'o natt!


Huvudvärk


Har just kommit hem från konfan, vilket jag tillslut fick huvudvärk av. Vi pratade om "tro & tvivel", låter roligt, eller hur?? Nej, usch det var segt den här gången. Fick också veta av våran konfa-ledare att det är ca 1 månad kvar tills vi blir konfirmerade! :O :D Då räknade jag ut, mattesnille som jag är eerhm.. att jag har gått och "konfat" mig i 9 månader!! 9 månader! Helt otroligt. Men snaaaart väntar friheten, snaart. Ååh jag längtar!

Nu måste jag gå och lägga mig en stund, huvudet känns otäckt tjockt och vingligt. Kvällen kommer spenderas ute i stallet & en kvällsritt med Karin och Lena. Få se på vilket humör min gummiboll är på ikv...


Patricia/gummibollen <3
Patricia/gummibollen <3


Walk on sunshine, friends.




Vår & solsken


Hej alla vackra människor!

Den här lördagen har verkligen varit hur bra som helst, men det brukar mina lördagar vara, thihi...
Började med att jag vaknade av väckarklockan, men var pigg nog att inte trycka på snooze mer än 1 gång! Sensation! Efter det bar det ner till frukost, läste tidning med pappa och upp igen och klä på sig ridkläderna :D Efter det hoppade jag ut genom dörren och skuttade vidare ner till vårat stall, där min moster höll på att knoppa Blazes man, hon skulle nämligen tävla idag! Pratade lite med henne, önskade lycka till och sa åt Blaze att ett ridhus inte kan vara farligt, så hon skulle sköta sig. Fick veta senare att hon ändå hade tyckt att allt var livsfarligt, men bättre lycka nästa gång!

Senare åkte jag till stallet för att rida :) Det gick mkt bättre nu än förra veckan, puuh! Vi hade program-träning och Leo kändes bra, jag kändes bra, så...Det gick bra, haha! men inte jättebra, men bra! Vette tusan vad som hände förra veckan :O Jag var helt lost, tror jag började bli sjuk då också kanske...hmm.

Efter en härlig eftermiddag i stallet åkte vi hem och slappade. Pluggade även på moppekursen idag! STOORT PLUS där!

Sen har jag faktiskt fotat våren idag. Så jag tänkte...Vill ni se? Klart ni får! <3











Jag älskar allt våren bjuder fram.



Spö...spöken??


1. Att vädret aldrig kan ge sig, för ungefär en timme sedan började det att jävlas med mig igen. Jag satt i mitt rum och spelade gitarr, och helt utan förvarning började det att ösregna och hagla. Samtidigt. Men hallå? Varför? Där kom frågan igen. Varför? Blir verkligen sur.

Det var nummer 1 av 3 konstiga händelser som hänt mig idag. Här kommer nummer 2:
2. Jag låg och läste, och helt plötsligt hör jag konstiga ljud nerifrån undervåningen. Som om någon gick där, runt, runt....Creepy! Såklart började jag tänka på det som hände min mamma och min moster igår! Har jag skrivit om det? Inte? Ojoj, det måste jag berätta isåfall!

Min mamma var var nere hos min moster igår kväll. De satt och pratade om jaa, ni vet, världen och livet. Då, mitt i samtalet öppnas deras ytterdörr. Båda ser att den öppnas och sedan stängs igen. Natahlie, min mosters 3-åriga dotter säger "Nu kom pappa hem!" Min moster och min mamma ropar hans namn, inget svar. De reser sig förvirrande upp och går och tittar. Ingen där.
Mamma kommer senare upp och frågar om jag eller Matilda hade gått ner och öppnat dörren, men vi hade varit här uppe hela kvällen. Då finns det bara en förklaring kvar - Spöke.
Det har "spökat" nere i deras hus tidigare, alla vi tror att det är deras farmor *min gammelfarmor alltså* som bodde där innan hon dog, och innan min moster plus familj flyttade in, som kommer och hälsar på ibland. Lite läskigt, om man säger så.

Så, uuuääh, tänk om det går spöken här också? Nu?! Och jag ligger här ensam...MAMMA!!
Okej, okej, nu måste jag lugna mig. Nummer 3 av konstiga händelser kommer här:

3. Telefonen ringde för ca 10 minuter sedan, jag springer ner för att svara, och gissa vem som är i andra änden? Min mentor Semir! Han frågade hur det var med mig, att de undrade här på skolan över mig och var oroliga. Jag svarar, smått förvånad, att jag för fösta gången på hela veckan mår mycket bättre. Tackar för samtalet och lägger på.
Hem till mig? Semir? Måste erkänna att det var lite omtänksamt av han!

                                           
                                                    Ha det bra i slasket!     Green day får pryda bilden <3


Hallelujah moment!


Jag känner mig friiiiisk idag!! :D:D:D WOOHO!

I'm walking on sunshine, aaaha,
I'm walking on sunshine, aaaha.
And don't you feel good?!



Idag tänker jag:

Tvätta kläder!

- Gå ut!

- Plugga!

- Göra fotbad!

- Läääsa!


Hoppas ni har en lika "WOOHO! Livet leker"-dag som jag! That we like! A LOT!

Kvälls-blogg


Jag sitter här i min säng och har svårt att somna, så lite kvällsbloggning kanske hjälper mig att falla i sömn. Har som ni kanske läst i tidigare inlägg varit sjuk hela veckan, och blir det imorgon också...Fasen, att det här som drabbat mig aldrig ger sig! Det kan beskrivas som en blanding av förkylding, illamående och trötthet. Usch.
Tog en ipren vid fem-tiden förut och gick & la mig i sängen en stund. Tänkte inte somna, bara ligga och vila. Men vips! så sover jag som en stock, utmattad. Och jag som aldrig annars kan somna mitt på dagen eller så. Det är alltså ett tecken på att det är något som inte stämmer. Vaknade såklart av känslan att vilja kräkas, som vanligt efter alla dessa dagar. Snälla gud, gör mig frisk!

Jag hoppas verkligen att jag inte missat för mycket i skolan nu, men en vecka känns väldigt...mycket. Ska försöka att plugga lite på SO:n eller moppekursen om jag orkar imorgon, vi får se.
Nej, nu blev jag faktiskt trött! Tänk att det funkade att blogga, haha.



Nattinatti.







Sjuk-dag #4

Herregud. Jag ligger fortfarande här :O Vaknade för ca 1 timme sedan, av att pappa kom instudsande och ropade högt och gällt "Upp och hoppa gumman!!", jätteglad. Själv låg jag där i sängen och var hur trött som helst, men när han hotade med att hälla vattenglaset i mitt ansikte var jag tvungen att maka mig upp ur mitt lilla krypin av täcken och kuddar...*gäsp*

Målaren har varit hos oss hela veckan nu, han håller på att måla och tapesera stora rummet, som så småningom ska bli vardagsrum :) Idag ska han måla trappen visst, så det blir nog lite krångligt att komma upp till mitt rum. Aja, that's life. Men rummet blir fint! <3 Vissa kan kanske tycka att ha handverkare hemma hela dagarna som sjunger och visslar kan vara jobbigt, men inte hos mig! Jag tycker det är mysigt, och de är så trevliga för den delen också :D Jag diggar våra snickare/målare. Men jag ska erkänna, vissa dagar är det irriterande. Vissa.


Idag tänkte jag:

- Plugga på MOPPEKURSEN, vilket jag "glömde" igår. Ajaj.

- Läsa min bok

- Kanske gå ut lite mer idag, om jag orkar.

- Äta halstabletter & dricka något varmt för halsen. Jag låter fortfarande som en tjock kråka...

- Bara ladda inför skolan imorgon! Känner mig fortfarande lite halv-seg och halsen som sagt är inte bra, men jag vill faktiskt gå imorgon.



Hoppas ni har det lika skönt som jag, kanske bättre! <3

Sjuk-dag #3

Jaha, jag ligger fortfarande här hemma sjuk. Vilken trevlig värld jag har just nu, sjuk och det snöar. Jajemensan, ni hörde rätt. Snö. I april. Jag kan ställa mig frågan om och om igen, varför? Varför ska det snöa nu, har det snöat redan så det räcker och blir över? Nej, riktigt sur är jag på vädret just nu.

Idag tänker jag:

- Äta lunch. Det glömde jag nämligen igår..Ouups.

- Plugga på moppekursen och se till att jag lär mig allt. Nu vill jag verkligen att detta ska bli gjort, så att jag får köra min lilla röding någon gång! <3 Men det är ganska lätt, och intressant om jag verkligen tar mig tid att sitta ner med det ett par timmar eller så.

- Gå ut en liten stund. Frisk luft är vad jag behöver just nu, efter att ha varit isolerad flera dagar framför datorn och andra elektroniska prylar.

-Städa mitt rum, som just nu ser ut som grymt inbördeskrig.

-Läsa och kanske se på en film, om jag hittar någon bra! :D


Och snälla, kommentera lite nu? Skulle vara roligt att få några sådana nu när man är ny här, okej? :)


Sjuk-dag #2



Är sjuk idag också, jag blir snart galen över min hals som aldrig ger sig! Visst är det skönt att vara hemma från skolan, men nu börjar jag bli lite pepp ist på att gå! :O Det måste vara min eländiga sjukdom som får det att snurra runt sådana tankar i huvudet...

Idag tänker jag: 

 - läsa min deckare *börjar verkligen undra vem mördaren är nu!* 

- se på film med pappsen, han är nämligen också sjuk nu, sen igår. Jag blev bara glad, äntligen lite trevligt sällskap i sjukhussängen! :)

- Kanske gå ut liiite, men bara liiite. Vill inte riskera min hals ännu mer...

- Och jaa...plugga på antingen SO:N eller moppekursen. Måste börja inse fakta, jag kan inte slappa mera nu medan alla skolböcker ligger runt mig och bara väntar på att slås upp. Men usch, jag vill verkligen inte.
       


                                             
                                             
                                             Hoppas ni får en bra dag, utan en massa plugg! <3

Sjuk

Idag är jag hemma sjuk, för en mystisk sjukdom drabbade mig helt överraskat i helgen...Så nu sitter jag här. Ensam. Men glad, konstigt nog!
Hela gårdagen minns jag mest som en stor dimma, iaf morgonen. Det hela började med att jag vaknade med att hela huvudet kändes som en kanonkula som vägde 1000 ton. Tog sedan en ipren i hopp om förbättring, la mig i sängen igen och bara låg där, helt utslagen. Sedan, efter att iprenen hade börjat värka och det mesta av huvudvärken släppt, började jag ist att må illa. Great. Så hela förmiddagen satt jag med en bunke i knät eller framför toan och var beredd att kräkas upp allt jag hade i magen. Men efter att ha känt så ganska länge gav jag upp och satte mig i sängen och läste Eclipse, med bunken och toan i närheten, för säkerhets skull. Men som "tur" var kom det ingen kräk på hela dagen, vilket jag är ganska nöjd över. För att spy är verkligen bland det värsta som finns här på jorden!!
Så hela dagen låg jag i sängen och hade ett slags läs-maraton, kan man väl kalla det :D Läste ut Eclipse, eller på svenska, Ljudet av ditt hjärta. Tyckte boken var helt suverän, precis som alla de andra böckerna i serien.
Efter att ha legat och funderat en stund över twilight-boken kom mamma in och gav mig en ny bok som hon tyckte jag skulle läsa. Isprinssesan av Camilla Läckberg. Vi ska nämligen i skolan läsa en deckare denna vecka, och jag som är sjuk idag kan väl lika gärna börja. Har aldrig varit riktigt itresserad av deckare, tror t.o.m att jag aldrig har läst en, hehe... Men igår ändrade jag på den saken och började som sagt läsa en. Och efter ett tag var jag helt fast i den, haha :) Så denna dag ska jag tillbringa med min kära bok och se på filmen Kingdom of Heaven, som kom på love-film förra veckan. Den verkar som en typisk blod och krig-film, men med Orlando Bloom i huvudrollen som snygg krigare blir filmen förhoppningsvis lite mjukare och inte så hård. Men jag känner att jag kan behöva lite hårda slag och grymhet från en film, så den här passar ju alldeles utmärkt idag!
Så nu är det väl dags att krypa upp i soffan och försvinna in i en värld full av mord och spänning tillsammans med Camilla Läckberg.
Kramar!

Nej, men hej blogg!

Nu har jag äntligen skaffat en egen liten blogg! :D Känns jättebra, vart lite förvånad att det gick, för jag har nämligen suttit ganska länge med att komma på ett bra bloggnamn, och alla jag provat har redan funnits konstigt nog, och det var väldigt irriterande. Men sen testade jag detta namn, och det gick ju som en dans, haha! Så nu ska jag bara lista ut och klura lite hur man gör här på blogg.se, så ska nog det här gå vägen efter ett tag :D:D


RSS 2.0